Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s centrom EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, danas je u hotelu Lero u Dubrovniku organizirao tradicionalno druženje na kojem je predstavljen Vodič za osobe s invaliditetom kao svojevrsna baza prikupljenih podataka koji će se u narednom razdoblju dalje razvijati i prilagođavati potrebama osoba s invaliditetom kao krajnjim korisnicima.

Sve prisutne uvodno je pozdravila savjetnica župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević, dok je tiskano i elektronsko izdanje Vodiča predstavila zamjenica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Nina Skurić. Predstavnici Centra za socijalnu skrb, Jurica Mihović i Marina Topalović, govorili su o pravima osoba s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi.


Predstavnice centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA, Antonija Odak i Petra Popović, održale su predavanje na temu „Promicanje jednakih mogućnosti kroz EU fondove“. Interaktivno druženje u hotelu Lero bilo je prilika i za doznati konkretne probleme članova udruga, a na neke od njih su nadležni odmah imali prigode i dati odgovore.