Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U Zadru se 6. i 7. studenog održao studijski posjet Regionalne agencije DUNEA, koja vodi centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, a koju su ugostili domaćini iz Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA odnosno, centar EUROPE DIRECT Zadar.

Prvog dana posjeta održan je radni sastanak na čijem su početku sve prisutne uvodno pozdravile ravnateljice obje agencije, nakon čega je uslijedilo predstavljanje uspješno provedenih aktivnosti EUROPE DIRECT centara te planiranih aktivnosti za 2024. godinu. Također, tijekom sastanka su se razmijenila i iskustva u aktivnostima regionalnih koordinatora, posebice izazovi s kojima se svakodnevno susreću u svome radu.

Drugog dana studijskog posjeta sudionici su posjetili nekoliko primjera dobre prakse EU projekata u gradu Zadru. U parku Vruljica posjetili su kišni vrt realiziran iz strateškog projekta prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska „STREAM“. Obilazak je nastavljen u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar (regionalni centar kompetentnosti u sektoru zdravstva) u kojoj se upravo održavala Smotra znanja u sektoru zdravstva. Posjet kolegama u Zadru zaključen je obilaskom Providurove i Kneževe palače.