Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U razdoblju od 21. do 23. rujna, u Župi dubrovačkoj, Stonu te u dolini Neretve, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je interaktivne radionice „Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija“. Radionice su održane u okviru poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže, a u navedenim radionicama je kao jedan od predavača sudjelovao i centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije točnije, predstavnik centra kojim upravlja Regionalna agencija DUNEA.

Naime, novi trendovi u poljoprivredi i težnje Europske unije za uključivanje modernih tehnologija u tradicionalne načine uzgoja traže prilagodbu svih dionika o čemu su se kroz ove radionice sudionici dodatno informirali.

Radionice su bile namijenjene predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji su se kroz interesantna predavanja upoznali sa potrebama i praksama digitalizacije ruralnog prostora, dugoročnom vizijom za razvoj ruralnih područja do 2040. godine, primjerima dobre prakse tvrtke te ciljevima za stvaranje zelenije i klimatski neutralne Europe.

Tematska predavanja održali su: doc. dr. sc. Silvio Šimon, dipl. ing., rukovoditelj odjela za savjetovanje u hortikulturi pri Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede, Marta Menardi iz tvrtke Agrivi d.o.o, Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, Ivo Mujo iz udruge Agroturizam Konavle te Antonija Odak iz centra EUROPE DIRECT DNŽ odnosno, Razvojne agencije DUNEA.