Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U razdoblju od 5. do 7. listopada u Konavlima, Dubrovačkom primorju i na Pelješcu u organizaciji Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije održane su interaktivne radionice „Poljoprivreda naše budućnosti-neka hrana bude lijek“. Radionice su održane u sklopu Poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže, a kao jedna od predavača u radionicama, bila je i predstavnica centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojim upravlja Regionalna agencija DUNEA.

Teme radionica bile su usmjerene na regulativu ekološke poljoprivrede, prednosti ekološke poljoprivrede i proizvodnje, zahtjeve za proizvođače i proizvodnju, financiranje ekološke poljoprivrede i proizvodnje, kontrolu i certifikaciju ekološke poljoprivrede i proizvodnje, tržište – marketing, označavanje, nastup na tržištu te Zajedničku poljoprivrednu politiku EU – značaj, ciljevi, pravila, potpore. Predstavljeni su i primjeri dobre prakse te Europski zeleni plan.

Naime, interes za ekološkom proizvodnjom sve je veći, što u konačnici zahtjeva procese velike transformacije među institucijama, poljoprivrednicima, poduzetnicima pa tako i krajnjim potrošačima.
Radionice su bile namijenjene zainteresiranim poljoprivrednicima odnosno, nositeljima OPG-a.

Predavanja u sklopu radionica održale su: Ana Marušić Lisac, dipl. ing. hortikulture, vlasnica i direktorica Biotechnicon poduzetničkog centra d.o.o., Split i Zagreb, Klaudia Krstičević (OPG Happy Citrus), Marija Pendo (OPG Sjeme slobode) te Antonija Odak iz centra EUROPE DIRECT DNŽ.