Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dana 20. rujna predstavnici EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije za učenike Gimnazije Dubrovnik održali su radionicu na temu „Europski skup mladih – želim sudjelovati, a ne samo promatrati“.

Europski skup mladih koji se će se održati 9.-10. lipnja 2023. u Strasbourgu, jedinstvena je prilika za mlade da sa stručnjacima, donositeljima odluka, aktivistima i vršnjacima razgovaraju o ključnim temama za bolju budućnost u EU. Kako bi se što više inspirirali, učenicima je održana prezentacija o Europskom skupu mladih iz 2021. (EYE2021) u kojoj su mogli vidjeti kako su mladi u suradnji s Europskim parlamentom kreirali iznimno bitan događaj na kojem aktivno sudjeluju u iznošenju svojih mišljenja, edukacijama te se u svemu tome zajedno i zabavljaju. Osim što je sudjelovanje na EYE2023 besplatno za sve, mladi mogu sudjelovati i u kreiranju programa organizirajući raznovrsne radionice te ako predložena radionica bude prihvaćena, grupi mladih će biti plaćen i dio putnih troškova.

S obzirom na to da su učenici dosta aktivni u društvu, uz pomoć predstavnika EUROPE DIRECT-a DNŽ odlučili su se prijaviti za organiziranje jedne od radionica. Tema koju su izabrali je promicanje „zelenog“ i zdravog života.