Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U organizaciji EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovačko-neretvanske županije, u Dubrovniku je 22. ožujka povodom Međunarodnog dana žena koji se obilježava u ožujku održan okrugli stol na temu „Žene na tržištu rada – izazov ili prilika?!“. U sklopu događaja održana je i 12. glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Na okruglom stolu predstavljena su iskustva i primjeri dobre prakse po pitanju poticaja namijenjenih poduzetnicama te o zastupljenosti i izazovima s kojima se susreću žene poduzetnice, ali i korištenju EU sredstava u svrhu aktiviranja žena na formalnom tržištu. Sudionici navedenog okruglog stola bili su: direktorica Centra za poduzetništvo Karmen Kutnjak, viša stručna suradnica u Odsjeku za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i EU fondove u Gradu Metkoviću Lara Šiljeg i predsjednik Udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“ iz Metkovića, Nikola Popovac.

Predsjedateljica Vijeća, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević istaknula je pozitivne primjere suradnje Županije s udrugama i institucijama naglasivši važnost ovakvih prigoda u kojima se progovara o načinu osnaživanja unaprjeđenja radnog potencijala teže zapošljivih kategorija naših sugrađana.

Predstojnik Zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Dubrovnik Julijo Srgota u prezentaciji o stanju na tržištu rada s naglaskom na nezaposlenost žena, posebno je izdvojio dolinu Neretve kao područje s velikim postotkom nezaposlenih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Svi sudionici upoznati su i s ulogom centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, čiji nositelj je Regionalna agencija DUNEA. Centar djeluje u Opuzenu od prošle godine te proaktivno i kontinuirano surađuje s građanima te im pruža informacije o mogućnostima i prednostima Europske Unije.