Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dana 4. listopada predstavnik EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Dubrovnik održao je prezentaciju i edukativnu radionicu „Europski skup mladih – želim sudjelovati, a ne samo promatrati.“

U sklopu Europskog skupa mladih 2023. (EYE2023) koji se održava 9.-10. lipnja 2023. u Strasbourgu i online, mladi imaju priliku zajedno s Europskim parlamentom sudjelovati u kreiranju programa samog skupa na način da organiziraju aktivnosti kao što su: interaktivne radionice, edukacije, simulacije, obučavanje, okrugli stolovi i sl.,a sve u svrhu obogaćivanja programa te kao razmjenu dobrih praksi među sudionicima iz cijele EU.

Nakon prezentacije o rezultatima EYE2021 i najave EYE2023, učenicima su predstavljena prioritetna područja EU kroz plan oporavka Next Generation EU, zelenu i digitalnu tranziciju, zdravlje, cjeloživotno učenje i ravnopravnost. Učenici su potom iznijeli svoje ideje o mogućim aktivnostima koje bi organizirali u tim područjima, a neke od tema u sklopu kojih učenici imaju inicijativu kreirati aktivnosti su: multikulturalna raznolikost, zelene incijative, razmjena učenika, ravnopravnost te sport.

Svi koji žele sudjelovati u kreiranju aktivnosti tijekom EYE2023 mogu svoje ideje prijaviti do 10. studenog 2022. ispunjavanjem obrasca za prijavu koji se nalazi na mrežnoj stranici EYE2023.