Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu, u sklopu projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, 29. studenog održani su „Dani Erasmusa“ s ciljem predstavljanja Erasmus projekata i Youth Hub platforme.

Spomenuta aktivnost održala se kroz radionice prilikom kojih su učenici upoznati s pojmom Erasmus projekata, Erasmus akreditacije te Erasmus + mobilnosti. Radionice je održala prof. Simona Pavlović koja je učenike, među ostalim pokušala zainteresirati i da se priključe u aktivnosti koje nudi Erasmus.

Tijekom radionica predstavljeni su i dosadašnji Erasmus projekti u kojima je škola sudjelovala te je istaknuto kako se kroz takve projekte promovira važnost upoznavanja drugih kultura, jezika i običaja.

Također, učenicima je predstavljena i platforma Youth Hub. Naime, Youth Hub objedinjuje sve što Europski parlament radi s mladima i za mlade – preko raznih programa do aktivnosti na sva 24 službena EU jezika. Bilo da ste učitelj, student ili član organizacije mladih, Youth Hub može se koristiti za: pridruživanje paneuropskoj EU zajednici, povezivanje s istomišljenicima, sudjelovanje na online i uživo događanjima diljem Europe, uključujući European Youth Event i događaje organizirane od strane ureda Europskog parlamenta u vašoj zemlji, debate sa stručnjacima kroz seminare i virtualne razgovore, sudjelovanje u online edukacijskim programima poput Euroscole i mreže Škola ambasadora Europskog parlamenta, rad u europskim institucijama te preuzimanje uloge zastupnika Europskog parlamenta u igri uloga.