Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U utorak 7. studenog u Studentskom domu Dubrovnik EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je zanimljiv i poučan pub kviz na temu “EU izbori”. Kviz je okupio mnoge sudionike s ciljem edukacije i informiranja o važnosti izbora za Europski parlament te ulozi koju Europska unija ima u svakodnevnom životu građana.
Tom prilikom, kviz je okupio 11 timova, svaki sastavljen od entuzijastičnih pojedinaca željnih učenja i natjecanja. Timovi su se natjecali u rješavanju pitanja iz tri različite kategorije, a pitanja su se kretala od općenitih tema o utjecaju klimatskih promjena na društvo do tehničkih pitanja o digitalnim tehnologijama i njihovoj ulozi u Europskoj uniji. Tijekom kviza, timovi su se međusobno poticali i diskutirali kako bi došli do ispravnih odgovora. Ovaj interaktivni pristup omogućio veći angažman svih sudionika.
Kviz je kombinirao zabavni i edukativni pristup kako bi sudionicima pružio korisne informacije o važnim temama vezanim za EU izbore, zelenu i digitalnu tranziciju. Nakon žestoke konkurencije i zanimljivih pitanja, pobjednički tim nazvan “bottleCAPS” istaknuo se ostvarivši najveći broj točnih odgovora. Tim “bottleCAPS” nagrađen je simboličnim nagradama, a njihova pobjeda naglasila je njihovo znanje i sposobnost timskog rada.
Sudionici kviza su se aktivno uključili i pokazali duboko zanimanje za ovu tematiku, a kviz je potaknuo razmjenu mišljenja te promovirao svijest o važnosti sudjelovanja u europskim izborima i informiranju o političkim procesima.