Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U ponedjeljak, 25. ožujka 2024., predstavnik EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije, iz udruge ESN Dubrovnik, imao je priliku gostovati u radio emisiji “Espresso” na UNIDU radiju. Tijekom tog radijskog gostovanja, slušatelji su bili upoznati s važnošću Europskih parlamentarnih izbora te aktivnostima koje centar EUROPE DIRECT DNŽ provodi kako bi informirao građane o istima.

Tijekom emisije posebno je istaknuta mogućnost registracije putem portala e-Građani za glasanje na nadolazećim EU izborima, a osobito za one koji se za vrijeme izbora ne nalaze na mjestu svog prebivališta. Registracija je dakle moguća, no potrebno ju je obaviti najkasnije 10 dana prije održavanja izbora. Ova informacija je od velike važnosti kako bi se osiguralo sudjelovanje građana u demokratskom procesu, čak i ako se nalaze izvan mjesta prebivališta tijekom izbornih dana.

Predstavnik EUROPE DIRECT-a DNŽ podijelio je pozitivne povratne informacije dobivene tijekom nedavnih radionica koje su organizirane s učenicima dviju srednjih škola u Dubrovniku. Spomenute radionice pružile su priliku učenicima da bolje razumiju ulogu Europske unije, njezine institucije i procese, čime se doprinosi jačanju europskog građanstva i aktivnog sudjelovanja mladih u europskom demokratskom procesu. Ova suradnja s obrazovnim ustanovama pokazuje važnost kontinuiranog obrazovanja i informiranja mladih o europskim pitanjima i politikama.

Emisiju možete poslušati na sljedećem linku: https://www.mixcloud.com/uniduradio/radio-espresso-europe-direct-2532024/