Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dana 28. listopada u organizaciji EUROPE DIRECT-a DNŽ u Time Out cafe-u u Dubrovniku održano je deseto izdanje pub kviza, mjesečne aktivnosti koju centar EUROPE DIRECT DNŽ provodi kako bi informirao javnost o EU na interaktivan način.

Tema za listopad bila je Eurozona. Sudionici su na zabavan način mogli saznati sve o prelasku na euro, uvjetima koje država mora steći kako bi prešla na euro, različitim kovanicama te o državama koje koriste euro, a nisu u Eurozoni. Edukacija i informiranje javnosti, a osobito mladih o EU je ključno tijekom većih promjena kao što je prelazak iz kune na euro posebice kako bi se suzbio veći broj dezinformacija i „fake news-a“ te kako bi se javnost usmjerila na ispravne izvore za informiranje.

U ovomjesečnom kvizu sudjelovalo je 7 timova koji su se natjecali za glavnu nagradu. Nakon što su sa samo 3 boda u prvom krugu ostali zadnji, tim „Quizzards of Oz“ je ipak stekao vodstvo s 28 bodova do kraja zadnjeg kruga te osvojio prvo mjesto.

Podsjećamo da nastavite pratiti društvene mreže centra EUROPE DIRECT DNŽ kako bi mogli sudjelovati na sljedećem pub kvizu u studenom.