Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Women TechEU je novi program EU-a za potporu novoosnovanim tehnološkim poduzećima pod vodstvom žena koji će im pomoći da postanu predvodnici u području tehnologija budućnosti.

Taj program dio je novog programa za inovacijske ekosustave Obzora Europa uz suradnju Europskog vijeća za inovacije (EIC). Podaci pokazuju da žene sudjeluju u osnivanju samo 15 % inovativnih poduzeća, a samo 6 % takvih poduzeća osnivaju isključivo žene.

Poduzeća pod vodstvom žena prikupljaju manje poduzetničkog kapitala od drugih, uključujući ključna ulaganja u ranoj fazi, a iznosi koje prikupe obično su niži. Diljem Europe samo oko 5 % poduzetničkog kapitala odlazi mješovitim timovima, a samo 2 % timovima žena.

Cilj inicijative Women TechEU je smanjivanje rodno uvjetovanog jaza time što podupire novoosnovana poduzeća pod vodstvom žena u početnim, najrizičnijim trenutcima.

Programom će se ponuditi financijska potpora poduzećima s bespovratnim sredstvima u iznosu od 75,000 eura te vrhunska poduka i mentorstvo u okviru programa EIC-a za žene na vodećim položajima.

Za više informacija kliknite ovdje.