Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Unutar EU Kutka za učenje, službenog nastavnog materijala Europske unije, nalazi se i Vremeplov EU-a. Iako Europska unija postoji tek nešto više od pola stoljeća, njezini začeci sežu mnogo dalje u povijest. Danas smo ujedinjeni u različitosti, no zajedničkog europskog projekta ne bi bilo bez zaslužnih žena i muškaraca koji su u njega čvrsto vjerovali. Europska unija stvorena je kako bi se zauvijek zaustavili ratni sukobi te kako bismo izgradili mirnu, ujedinjenu i uspješnu Europu: Europu u kojoj se ljudima pružaju nove i bolje mogućnosti da zarade za život i međusobno trguju. U proteklih 60 godina mnogi su Europljani neumorno radili na izgradnji bolje zajedničke budućnosti. Na tome se radi i dalje.

Vremeplov EU-a provest će vas kroz uzbudljivu povijest EU-a. Saznat ćete više o povijesti EU-a, ali i o:

– važnim otkrićima i izumima;
– velikim sportskim i društvenim događajima;
– napretku komunikacijske tehnologije;
– događajima koji su imali velik utjecaj na okoliš;
– ključnim političkim i globalnim događanjima.
Pođite na putovanje kroz vrijeme i otkrijte povijesno važne trenutke, izume, sportska i društvena postignuća, od kojih su mnogi oblikovali temelje EU-a. Možete dodati i svoje datume i priče te otisnuti vlastiti poster s vremenskom crtom.

Za više informacija o Vremeplovu EU-a sadržanom u EU Kutku za učenje: https://learning-corner.learning.europa.eu/eu-timeline_hr#/dashboard