Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Regionalna agencija DUNEA u sklopu projekta WINTER MED organizirala je radionice na otocima Korčuli i Mljetu, a održane su 15. veljače u mjestu Babino Polje, te 16. veljače u gradu Korčuli i u mjestu Vela Luka.

Na radionici su predstavnice Regionalne agencije DUNEA prezentirale projekt, istaknule svrhu, ciljeve i važnost njegovog provođenja i benefite koje suradnja na ovom projektu donosi.

Svrha radionica je i podizanje svijesti o vrijednosti očuvanih kulturno-povijesnih cjelina i očuvane povijesne i tradicijske arhitekture kao i naslijeđenih kulturnih krajolika, te potrebi kvalitetne obnove i gradnje u duhu tradicije i njihovom značaju za gospodarstvo i održivi turizam.

Drugog dana radionica, na otoku Korčuli, kustosica Gradskog muzeja Korčula upoznala je javnost s dijelom kulturne i graditeljske baštine otoka Korčule, te važnosti očuvanja iste za razvoj održivog turizma.

Nakon svake od radionica uslijedio je dijalog s lokalnim stanovništvom tijekom kojeg su razmijenjene mnoge vrijedne informacije koje će biti moguće ugraditi u provedbu ovog, ali i drugih projekata.

Za više informacija: https://www.dunea.hr/novosti/1811-dunea-u-sklopu-projekta-winter-med-organizirala-radionice-za-lokalno-stanovnistvo-na-mljetu-i-korculi