Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U Dubrovniku je 11. veljače održano drugo izdanje Pub Quiza u organizaciji EUROPE DIRECT-a DNŽ.

Kviz je kao i prošlog puta okupio velik broj zainteresiranih koji su se kroz ovu zabavnu aktivnost informirali o Europskoj Uniji. Tema prošlomjesečnog kviza je bio Erasmus+ i europska kulturna baština, dok su prošlog petka sudionici ispitali svoje znanje o Europskom zelenom planu. Aktivnosti se pridružilo 25 sudionika podijeljenih u sedam timova.

U napetom odmjeravanju ‘snaga’ pobjedu je odnio tim pod nazivom ‘Artificial Intelligence’. Pobjednicima su uručene prigodne nagrade EUROPE DIRECT-a DNŽ, a tim je istaknuo kako pozivaju sve da se prijave i okušaju svoje znanje na zabavan i uključiv način. S obzirom na temu kviza potaknula se i rasprava o utjecaju klimatskih promjena i čovjeka na okoliš, a sudionici su iznijeli svoje prijedloge o tome koje bi promjene trebalo implementirati kako bismo živjeli zdravije i zelenije. Studenti iz drugih zemalja EU su s lokalnim studentima porazgovarali i o tome kakva je briga za okoliš u njihovim zemljama i što se sve po tom pitanju radi na razini Europske Unije.

Ponovnu priliku za sudjelovanje imaju svi zainteresirani i to već u ožujku. Sudionici su i ovog puta istaknuli kako je kviz izvrsna prilika za provjeru i širenje znanja o Europskoj Uniji kao i za druženje. Najavu o datumu održavanja idućeg Pub Quiza možete popratiti na službenom Instagram i Facebook profilu EUROPE DIRECT-a DNŽ.